A trecut un an de la cea mai mare tragedie rutiera din Romania ultimilor ani. 10 oameni au murit si 7 in stare grava.

Zece persoane au murit şi șapte au fost rănite în urma unui accident rutier produs sâmbătă dimineaţă, în judeţul Ialomiţa, între Slobozia şi Urziceni. Autoritățile au declanșat Planul roșu de intervenție după ce un TIR a intrat în plin într-un microbuz plin cu pasageri.

Majoritatea victimelor sunt femei. Erau angajate ale unui lanț de supermarketuri și veneau spre muncă, la București. Cea mai tânără supraviețuitoare are 19 ani. Femeile care au supraviețuit sunt însă grav rănite, au politraumatisme. Patru dintre ele au fost aduse deja la București și urmează să mai fie transportate încă două.

S-a reluat circulația, pe un singur fir, pe sectorul unde fusese blocată din cauza accidentului. Cercetarea la fața locului s-a încheiat, echipajele mătură carosabilul, iar cabina TIR-ului a fost ridicată și tractată.

Planul roșu a fost dezactivat după aproape trei ore de la declanșare, a anunțat Raed Arafat la Digi24. Bilanțul actualizat este de 10 morți și 7 răniți. Nouă persoane au decedat pe loc. 

„Cercetările sunt îngreunate deoarece ambii şoferi au decedat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, subinspectorul Ludmila-Marina Dascălu.

Urmează expertize care să stabilească viteza cu care circulau cele două autovehicule.

Șoferul TIR-ului a murit pe loc. Și șoferul microbuzului se află printre decedați.

La faţa locului au acţionat de urgenţă peste 40 de pompieri, paramedici SMURD şi personal medical SAJ cu 19 autospeciale şi ambulanţe.

De asemenea, de la ISU Bucureşti-Ilfov au fost dislocate în sprijin – 1 ambulanţă de prim-ajutor SMURD şi 1 autospecială pentru transport victime multiple.

Lasă un răspuns