Curg dosarele penale pentru jandarmii care au permis credincioșilor din afara Iașiului să ajungă la racla cu moaștele Sfintei Parascheva

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după incidentele de miericruri de la intrarea în Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, informează Rador.

 Au fost primite 25 de sesizări legate de faptul că jandarmii, care asigurau ordinea publică în zona Catedralei, au încălcat deciziile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și au permis și credincioșilor din afara Iașiului să ajungă la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, ne-a transmis corespondenta Cristina Vartolomei.

Ieri, forțele de ordine au renunțat să mai legitimeze credincioșii, după ce sute de persoane au protestat și s-au îmbulzit la porțile de intrare în Catedrala Mitropolitană.  Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Iași, Mihaela Apostol, a confirmat pentru Agerpres că a fost înregistrat un dosar penal după ce au fost primite 25 de sesizări prin care se reclamă zădărnicirea combaterii bolilor, solicitându-se tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați, fiind indicate și persoane din cadrul Jandarmeriei. 

Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, autoritățile au decis să restricționeze pelerinajul care se face anual la Iași de Sărbătoarea Sfintei Parascheva, considerată protectoarea Moldovei, și să permită doar participarea locuitorilor cu domiciliul în municipiu. Anul trecut, în trei zile de pelerinaj, la Iași au fost 200.000 de oameni.

Lasă un răspuns