Prima femeie care va fi executată în SUA după aproape șapte decenii. Crima oribilă pentru care a fost condamnată

Lisa Montgomery va fi prima femeie executată în Statele Unite după 67 de ani. În vârstă de 52 de ani, ea a fost condamnată pentru o crimă oribilă pe care a comis-o în urmă cu 16 ani. A fost un caz care a cutremurat America și ulterior a devenit subiect de film.

Lisa Montgomery, așa cum apare în fotografia din dosarul poliției, în 2004 ©Foto: Guliver/GettyImages

Lisa Montgomery urmează să primească injecția letală în data de 8 decembrie, a anunțat Departamentul Justiției. În 2004, ea a fost condamnată pentru strangularea unei femei care era însărcinată în opt luni. I-a despicat apoi burta și i-a furat copilul. 

Lisa Montgomery avea 36 de ani în momentul comiterii faptelor. Ea a ucis-o în 2004 pe Bobbie Jo Stinnett, o tânără de 23 de ani care era însărcinată în opt luni cu primul ei copil. Ea și soțul ei se ocupau cu creșterea câinilor de rasă, iar Lisa și Bobbie s-au cunoscut pe un forum de discuții despre câini.  Lisa i-a spus lui Bobbie că și ea este însărcinată. S-au împrietenit și au început să-și trimită e-mailuri în care discutau despre cum le merge sarcina. 

În ziua crimei, Montgomery s-a dat drept o clientă și a stabilit o vizită acasă la Stinnett. La 16 decembrie 2004, Montgomery a intrat în casă, a strangulat-o pe Stinnett, a tăiat-o și i-a scos din pântec copilul prematur. L-a luat și a trecut granița statului cu el, ducându-l acasă la ea.

Lasă un răspuns