Fetita moarta de gripa. Doctorii credeau ca are amigdalita

Tragedie intr-o familie din Marea Britanie, dupa ce o copila de numai cinci ani a murit de gripa noua. Medicii au crezut are o simpla amigdalita si au hotarat ca nu necesita internare, ci doar un tratament ambulatoriu.

Nida Qureshi, un copil fara probleme grave de sanatate, a inceput sa aiba temperatura si sa vomite pe 3 octombrie. Familia a sunat un pediatru, care i-a prescris paracetamol. In ziua urmatoare, fata a fost dusa la doctorul ei, care i-a recomandat antibiotice. Cinci zile mai tarziu, pentru ca nu se simtea bine, parintii au mers cu fata inapoi la doctor, care le-a spus sa continue sa-i administreze antibiotice.

La data de 20l octombrie , dupa ce starea copilei s-a inrautatit in mod vizibil, aceasta a fost internata la spitalul local din Slough, unde locuieste familia. I-au fost prescrise alte medicamente, trimisa acasa, iar familia sfatuita sa o duca din nou la pediatru daca nu se simte bine.

Dupa doua zile a facut insa o criza si nu si-a mai capatat cunostinta. Intr-un final, medicii au diagnosticat-o cu AH1N1. Pentru ca fetita respira numai cu ajutorul aparatelor, a fost transferata la Spitalul Sfanta Maria din Londra. Dar nu a supravietuit

Lasă un răspuns