O bătrână din Vaslui a sunat la 112 de foame: „Sunt singură, abia am ieşit din spital şi n-am ce mânca“

O femeie de 73 de ani din localitatea vasluiană Epureni a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Femeia, abia ieşită din spital, a anunţat dispecerii că nu are ce mânca şi nici bani pentru a-şi cumpăra alimente.

Pe durata situaţiei de urgenţă, bătrânii de peste 65 de ani, cu atât mai mult cei singuri, ar trebui monitorizaţi de către autorităţile locale.

În judeţul Vaslui, în localitatea Epureni, o bătrână bolnavă a ajuns să sune la 112 de foame!  Cazul i-a luat prin surprindere, sâmbătă 18 aprilie, pe dispecerii de la 112 din Vaslui, fiind o urgenţă neobişnuită. Femeia de 73 de ani a sunat să anunţe că se află într-o situaţie grea, nu are cine să o ajute şi nici bani.

„Sunt singură, nu am familie, sunt abia ieşită din spital şi nu mai am ce mânca!”, a anunţat bunica Maria la 112.

  Dispecerii au încercat să contacteze primăria comunei unde locuieşte femeia, însă cum nimeni nu a răspuns i-au făcut legătura bătrânei cu Poliţia. Impresionaţi de situaţia femeii, poliţiştii oraşului Murgeni, care au în subordine şi comuna Epureni, s-au mobilizat rapid. Au contribuit fiecare cu sume de bani şi au cumpărat bunicii alimente. Poliţistul deplasat la locuinţa bunicii Maria a găsit-o pe femeia bolnavă în pat. Femeia avea pe un scaun, în apropierea patului, o cutie cu medicamente şi prescripţiile medicale şi un borcan cu compot, singura sursă de hrană.

Lasă un răspuns