CUTREMUR PUTERNIC ÎN GRECIA – 30 OCTOMBRIE 2020. A ZGUDUIT ȘI TURCIA. CLĂDIRI PRĂBUȘITE, OAMENII ȚIPĂ DISPERAȚI

Un cutremur puternic s-a produs vineri, 30 octombrie, în Insulele Dodecaneze, Grecia, la granița cu Turcia. Seismul cu magnitudinea 7.0, a lovit la aproximativ 17 km (11 mile) de coasta provinciei de vest a Izmirului și a fost resimțit și la Atena și în insula Creta, precum și în Istanbul, potrivit Geological Survey (USGS).

UPDATE ora 15:08. Oficialii turci au declarat că nu există încă informații despre victime, dar șase clădiri s-au prăbușit în orașul Izmir.

Mass-media turcă a arătat resturi ale unei clădiri cu mai multe etaje din centrul Izmirului, iar salvatorii se cățărau pe dărâmături pentru a ajunge la eventualii supraviețuitori. În mai multe locuri din oraș a fost văzut fum, relateaza Al Jazeera.

„Până în prezent, am primit informații despre șase clădiri prăbușite” în provincia Izmir, care include orașul, a declarat ministrul turc de interne Suleyman Soylu pe Twitter, după ce ministrul mediului, Murat Kurum, declarase că are informații despre cinci clădiri prăbușite. „Unii dintre concetățenii noștri sunt blocați sub dărâmături”, a spus el.

Lasă un răspuns