Un cercetător dă peste cap ce ştiam despre COVID-19 după ce s-a infectat voluntar. Concluzia îngrijorătoare la care a ajuns

Alexander Chepurnov, un profesor rus de virusologie şi la Institutul de Medicină Clinică şi Experimentală Novosibirsk, s-a expus la un experiemnt şi concluziile schimbă multe lucruri pe care le ştiam despre coronavirus. Omul de ştiinţă în vârstă de 69 de ani a descoperit că imunitatea dispare în doar câteva luni.

Omul de ştiinţă Alexander Chepurnov şi-a sacrificat sănătatea pentru a testa o teorie, scrie publicaţia sportivă Marca.com. Cercetătorul rus s-a infectat voluntar cu noul coronavirus şi a demonstrat astfel că nu se va putea ajunge la aşa-numita ”imunitate de turmă”. Aceasta pentru că imunitatea dobândită de o persoană vindecată de COVID-19 dispare în mai puţin de trei luni.

În plină pandemie, câteva guverne, printre care cel al Suediei, au luat măsuri la lejere pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Aceştia au încercat astfel să ajungă la o imunitate de turmă. Concret, ei sperau că cea mai mare parte a populaţiei va contacta coronavirusul, va dobândi imunitate şi virusul COVID-19 n-ar mai avea astfel cum să se râspândească şi ar dispărea. Acelaşi reguli se aplică şi în cazul unui eventual vaccin.


”Concluzia meste este că, cel mai probabil, omenirea nu poate obţine o imunitate de turmă la coronavirus. Eram gata să mă infectez încă o dată pentru a clarifica acest lucru”, mai spune Chepurnov

Lasă un răspuns