Încă un medic din România a murit răpus de COVID-19. Femeia avea doar 44 de ani

Încă o zi de doliu în sistemul sanitar din România. Un medic a murit fiind răpus de COVID-19. Medicul Iulia Dumitrescu avea doar 44 de ani și lucra la Ambulanța Vâlcea. Aceasta avea doi copii minori.

Conform presei locale, în cursul nopţii, medicul era bine, veselă și optimistă, dar cu două ore mai târziu colegii acesteia au fost nevoiţi să declare decesul.

Medicul Iulia Dumitrescu a murit în urma infectării cu COVID-19

Conform datelor obţinute de presă locală, gazetavâlceană.ro, medicul s-a infectat cu COVID-19 și a fost iniţial internata într-o stare bună la Spitalul de Boli Infecţioase. Totuşi, la puţin timp după internare, starea acesteia s-a agravat constant fiind nevoia internării la Secţia de Terapie Intensivă.

Starea ei de sănătate s-a agravat şi din cauza faptului că pacientă avea, printre alte comorbolitați şi diabet. Potrivit medicilor, starea unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus se depreciază extrem de brutal, iar acest lucru poate duce la o întorsătură tragică a evenimentelor:

“Din păcate, s-a constatat la anumiți pacienți infectați cu noul coronavirus că deprecierea stării de sănătate este extrem de brutală” ,a declarat Dan Pădureanu, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Vâlcea, potrivit gazeta vâlceană.

Reamintim că, încă şase angajaţi de la Serviciul de Ambulanţă Vâlcea mai sunt infectaţi cu coronavirus. Aceştia au, însă, forme uşoare ale bolii.

Mai mulţi doctori trag un semnal de alarmă referitor la acest lucru

Din ce în ce mai mulți tineri infectați cu COVID-19 intră în Terapie Intensivă. La începutul pandemiei de coronavirus, în această secție intrau doar persoanele vârstnice, care sufereau de diabet zaharat, boli cardiovasculare, obezitate sau boli pulmonare.

„Au început să intre în secția de Terapie Intensivă și pacienți tineri, sub 40 de ani. Deși nu suferă de alte comorbidități, virusul le atacă extrem de tare plămânii, motiv pentru care au nevoie de îngrijire în ATI. Sunt astfel de cazuri la Iași, dar nu numai. Din ceea ce știu de la medicii din secția de Terapie Intensivă din alte orașe, și la ei sunt internați tineri.

Am discutat la Botoșani, unde un pacient de 42 de ani a intrat în această secție deși nu suferea de alte comorbidități. La Suceava este un caz similar, unde un pacient de 38 de ani a fost transferat în ATI după ce starea lui s-a agravat în timp ce era internat în spital”, spune dr. Vasile Cepoi, directorul DSP din Iași și  groparul sănătății ieșene.

Lasă un răspuns