Femeie în viaţă, declarată moartă: Am primit un telefon că a înviat

Groparii s-au apucat să sape locul de veci al femeii când au primit un telefon prin care li se spunea că aceasta „a înviat”.

O femeie de 89 de ani din Braşov a fost declarată decedată, însă la pompe funebre au constatat că aceasta este în viaţă, informează publicaţia Brasov.net, transmite Știri.md.

Bătrâna se afla acasă, în îngrijirea unui asistent personal.

Femeia care avea grijă de ea a observat că aceasta nu vine la micul dejun şi a constatat că nu se mişca.

A sunat medicul de familie care, venit la faţa locului, a constatat decesul.

„S-a uitat la dumneaei, a văzut că e aşa, şi mi-a spus: „Da, este moartă”.

„Ce-am de făcut, doamna doctor?”. „Ce să faceţi, vedeţi ce faceţi, cum faceţi, trebuie să veniţi să vă dau un certificat”, povesteşte îngrijitoarea.

După obţinerea certificatului, au început pregătirile pentru înmormântare, inclusiv săparea gropii.

„Noi ne-am apucat de groapă şi pe urmă am primit telefon de la administraţia bisericii să ne oprim, că femeia a înviat”, povesteşte groparul, citat de Brasov.net.

Angajaţii de la pompe funebre sunt cei care şi-au dat seama că bătrâna nu este moartă. Ea a fost dusă la spital unde medicii au constatat că este paralizată.

„Din primele cercetări efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că în urma solicitării unei examinări medicale privind posibilul deces al femeii de 89 de ani, s-a eliberat un act prin care s-a constatat decesul persoanei”, transmite IPJ Braşov.

Poliţiştii au deschis un dosar in rem pentru neglijenţă în serviciu şi vătămare corporală din culpă.

Lasă un răspuns