Marea Britanie aproba vaccinul Pfizer inaintea Statelor Unite

Marea Britanie a acordat autorizatie de urgenta miercuri pentru vaccinul impotriva COVID-19, de la  Pfizer, inaintea Statelor Unite pentru a deveni prima tara occidentala care permite vaccinarea in masa impotriva virusului care a ucis peste 1,4 milioane de oameni din intreaga lume.

Decizia a dat startul unei campanii de vaccinare fara precedent in medicina moderna, dar si o cruciada impotriva dezinformarii anti-vaccin.

Marea Britanie bate Statele Unite la autorizare – pentru un vaccin co-dezvoltat de gigantul farmaceutic american Pfizer.

Nici o tara nu a autorizat pana miercuri un vaccin coronavirus complet testat; Rusia si China au aprobat vaccinurile fara sa astepte teste de eficacitate pe scara larga.

Vaccinul Pfizer, dezvoltat impreuna cu BioNTech, o firma germana mai mica, trebuie transportat la temperaturi asemanatoare cu cele de la polul sud. Aceste cerinte, impreuna cu costurile ridicate, ar putea limita in mod substantial numarul de tari si persoane care au acces la aceste vaccinuri.

Cine va fi vaccinat mai intai in Marea Britanie:

Potrivit informatiilor transmise de autoritatile engleze, lucratorii din domeniul sanatatii ar fi primii care beneficiaza de vaccin.

O alta companie americana, Moderna, al carei vaccin s-a dovedit, de asemenea, extraordinar de eficient in testarile de mari dimensiuni , a declarat ca va solicita si FDA autorizatiei de urgenta. Daca se acorda, ar putea intra in uz inca din 21 decembrie, a transmis compania.

Lasă un răspuns