Sfarsitul pandemiei este aproape. Ce spune Primul Ministru, Boris Johnson, despre vaccinul Pfizer

Sfarsitul pandemiei este aproape. Marea Britanie a aprobat oficial vaccinul impotriva coronavirusului Pfizer, devenind prima tara occidentala care a acceptat utilizarea acestuia pentru publicul larg.

Agentia britanica de reglementare, Medicine and Healthcare Products Regulatory Authority, sau MHRA, a anuntat, miercuri, aprobarea vaccinului de la Pfizer si compania germana BioNTech pentru utilizare de urgenta. Vaccinul promite o protectie de pana la 95% impotriva COVID-19, boala cauzata de coronavirus, scrie noutati.info

Vaccinul Pfizer, aprobat in regim de urgenta

Secretarul de stat britanic pentru sanatate, Matt Hancock, a scris pe Twitter miercuri dimineata ca Serviciul National de Sanatate este pregatit sa inceapa vaccinarea persoanelor din grupurile de risc inca de saptamana viitoare.

Stirile despre aprobarea vaccinului ofera o licarire de speranta in timp ce lumea se confrunta cu un al treilea record de infectii COVID-19. Peste 63,5 milioane de cazuri de COVID-19 si 1,4 milioane de decese de complicatii din cauza bolii au fost inregistrate in intreaga lume, potrivit Universitatii Johns Hopkins . Numai Marea Britanie a suferit aproape 60.000 de decese.

„Autorizatia de utilizare de urgenta de astazi din Marea Britanie marcheaza un moment istoric in lupta impotriva COVID-19″

Citeste mai multe pe Noutati.info

Lasă un răspuns