Autostrada inaugurată ieri de Klaus Iohannis şi Ludovic Orban s-a stricat. Şoferii şi-au rupt maşinile într-o groapă

Imagini neaşteptate au fost publicate pe Facebook de reprezentanţii unei firme de vulcanizare, care au intervenit la un eveniment rutier, exact pe tronsonul de autostradă inaugurat cu mândrie de preşedintele Iohannis şi premierul Orban, cu doar câteva ore în urmă.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au participat la deschiderea tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău.

Autostrada A7 deja s-a stricat, după câteva ore de la inaugurare

Peste puţin timp, în carosabil au apărut deja spărturi şi crăpături, iar un şofer a avut ghinionul să-şi strice maşina în gropile apărute. Şi nu este singurul ghinionist, spun oamenii.

DRDP Iaşi a confirmat situaţia, iar problema ar fi apărut în zona unor rosturi de dilataţie. Ei spun că e sarcina constructorului să repare.

Pericol iminent de accident pe autostrada abia inaugurată de Iohannis şi Orban

Patronul firmei care a intervenit la apelul şoferilor de ajutor spune că a mers la şase intervenţii, în total, iar în toate cazurile şoferii au fost nevoiţi să-şi schimbe atât jenţile cât şi pneurile.

Nastase Teodor, proprietarul service-ului mobil: “Au fost vreo şase persoane care ne-au solicitat să mergem la intervenţie. O bucată din asfalt era ruptă, nesemnalizată corespunzător, de acolo a pornit tot lanţul. Din şase intervenţii pe care le-am avut cinci şoferi au fost nevoiţi să-şi înlocuiască atât jantele, cât şi anvelopele. La una dintre maşini o jantă nouă era în jur de 800 de euro. Puteau fi şi accidente, de asta ne-am şi temut iniţial, de a opri maşina acolo şi să continuăm să mergem la intervenţie, pentru că se circulă cu viteză, pe porţiunea aia sunt sărite bucăţile din astfal şi exista riscul unui derapaj. Prima intervenţie a avut loc la doar 4 ore de la deschiderea tronsonului de autostrada. Cred că avaria a fost inainte de inaugurare. Cred ca era gata deteriorata. Situatia mi se pare foarte grava”

Săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban i-a felicitat pe constructorii care realizează centura ocolitoare a municipiului Bacău, întrucât aceştia au comunicat că tronsonul de drum cu profil de autostradă va putea fi dat circulaţiei între 27 noiembrie şi 2 decembrie, deşi termenul limită de finalizare a lucrărilor era luna ianuarie a anului 2022.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, se lăuda cu banii pe care statul i-a plătit

Aş vrea să mai lămuresc un lucru, pentru că am fost acuzaţi că finanţăm acest obiectiv, că am alocat prea puţini bani în 2020. Vreau să vă spun că am plătit, până în acest moment într-un an de zile, 467 de milioane de lei în raport cu 126 cât au plătit cei dinaintea noastră. Aşadar, am plătit toate certificatele intermediare de plată şi vom plăti absolut până la ultimul leu tot ce avem de plată pentru acest obiectiv”, spunea Bode.

Lasă un răspuns