Un nou născut din Rusia a rămas singur pe lume după ce atât mama cât și bunicii lui au fost răpuși de Covid-19

Svetlana Sorochinskaya, din Sankt Petersburg, a murit la scurt timp după ce a dat naștere fiul ei Kirey, la câteva zile după ce tatăl ei a murit și cu câteva zile înainte ca mama ei să fie ucisă de virus, scrie mirror.co.uk.

Nou născutul este singurul supraviețuitor al unei familii distruse de Covid-19. Mama băiatului l-a născut în timp ce se afla în comă, intubată din cauza noului coronavirus.

Svetlana Sorochinskaya, în vârstă de 36 de ani, a contractat noul coronavirus în timpul vizitei la tatăl ei, Kirey Pinchin, în vârstă de 64 de ani, în spitalul în care acesta a fost supus unei operații cardiace.

El a murit din cauza Covid-19 pe 5 noiembrie, la doar opt zile după ce a fost externat din spital.

La momentul morții sale, Svetlana a posta un mesaj pe rețelele de socializare: „Tatăl meu … erai cel mai bun om din această lume. Te voi iubi mereu. Nu ai avut suficient timp să-ți vezi nepotul.”

La scurt timp, Svetlana a mers la o maternitate pentru a naște, dar când a fost confirmată Covid-19, a fost trimisă la un spital de boli infecțioase.

La trei zile după ce a fost internată, Svetlana a născut prematur în timp ce era conectată la un ventilator. Copilul a fost numit Kirey, după tatăl ei. La câteva ore după naștere, Svetlana a murit.

Înainte ca Svetlana să-și piardă viața, mama ei, Vera, devenise și ea grav bolnavă. Când a ajuns la spital pentru tratament pe 2 noiembrie, nu existau paturi disponibile, potrivit verisoarei Svetlanei, Larisa Kachkaeva: „I s-a spus întinde-te pe podea pe coridor”.

La zece zile după ce a mers la spital, Vera, în vârstă de 62 de ani, a murit. Cele trei decese au declanșat o adevărată cursă pentru custodia lui Kirey.

Luni, Rusia a raportat 26.338 de noi cazuri Covid-19, inclusiv 6.511 la Moscova și 3.691 la Sankt Petersburg, ducând la un total de 2.295.654 de cazuri de când a început pandemia.

Lasă un răspuns