Sfantul Nicolae 2020. Ce trebuie sa afaci in ajun pentru spor, sanatate, fericire si noroc

Sfantul Nicolae 2020. Ce traditii trebuie sa respecti in ajun de Mos Nicolae. Sarbatoarea lui Mos Nicolae, este una dintre cele mai cunoscute si asteptate sarbatori pentru copii, dar si pentru cei mari.

Sfantul Nicolae pica in fiecare an pe 6 decembrie. Totusi, pregatirile pentru marea sarbatoare incep de inca din noaptea dintre 5-6 decembrie.

Ajun de Sf Nicolae 2020. In traditia populara se mentioneaza ca din Ajun copiii isi lustruiesc ghetutele pentru a primi cadouri de la Mos Nicolae. Copiii care nu au fost cuminti primesc o nuielusa, menita sa ii atentioneze si sa le aduca aminte ca trebuie sa asculte de parintii si bunicii lor. Se spune, deasemenea, ca Mos Nicolae se uita prin ferestre pentru a-si da seama daca un copil a fost cuminte sau rau.

Totodata, in Ajun de Mos Nicolae se fac cadouri, daruim, pentru fericire si noroc tot anul viitor.

Sfantul Nicolae 2020. De Sfantul Nicolae se aduc in casa crengi de pomi fructiferi si se pun in apa, langa icoane, ca sa infloreasca pana de Anul Nou.

Iar daca aceste crengute vor inflori pana cand anul se sfarseste, anul care vine va fi unul roditor Nuiaua este si o amenintare pentru copiii care nu au fost cuminti peste an.

In unele zone fetele se aduna in ajunul sarbatorii pentru a face placinte, iar seara, la ora noua fix, flacaii vin peste ele si incepe petrecerea. La sate, in ziua de Sfantul Nicolae, feciorii se organizeaza in cete, isi aleg gazda in casa careia repetitiile pentru colinda de Craciun si de Anul Nou vor avea loc.

Sfantul Nicolae 2020. In credinta populara se crede ca de Sfantul Nicolae incepe in adevaratul sens al cuvantului iarna.

Mosul isi scurtura barba sura si incepe sa ninga. Iar daca nu ninge inseamna ca Sfantul Nicolae a intinerit.

Se spune ca in noaptea de Mos Nicoale cerurile se deschid, iar pret de o secunda Sfantul Nicolae poate fi vazut stand in partea dreapta a Domnului.

Lasă un răspuns