Klaus Iohannis, primele declarații oficiale după aflarea rezultatelor: Ce mesaj are președintele pentru cei care vor forma coaliția de guvernare

Președintele Klaus Iohannis va face declarații de presă la ora 18.00, a anunțat Administrația Prezidențială. Declarațiile vin după ședința de urgență la Cotroceni în care Klaus Iohannis și Ludovic Orban au analizat împreună rezultatul scrutinului și au pus la punct o strategie pentru următoarele zile.

Potrivit unor surse din PNL, premierul a demarat deja negocierile cu USR PLUS și UDMR pentru formarea unei majorități parlamentare. UDMR pune însă condiții și vrea nu mai puțin de trei ministere.

Iohannis este așteptat să vorbească despre negocierile care urmează să aibă loc pentru formarea coaliției de guvernare după alegerile parlamentare de duminică.

PSD a câștigat alegerile, dar rămâne de văzut dacă va reuși să se impună și la guvernare. Momentan, la PSD se fac calcule pentru varianta în care partidul ar putea negocia formarea unui Guvern. Marcel Ciolacu are mai multe variante de premier, iar ultimul intrat pe lista scurtă este Alexandru Rafila. În cazul în care, însă, PNL va reuși formarea unei majorități de dreapta, prim-ministrul ar putea fi dat de liberali.

1. Ludovic Orban – variantă de premier propusă de PNL
2. Alexandru Rafila- variantă de premier produsă de PSD
3. Dacian Cioloș- variantă propusă de USR-PLUS
4. Călin Georgescu- variantă de premier propusă de AUR

Lasă un răspuns