Tragedie minieră, o alunecare de teren a distrus o exploatare ilegală de aur şi a îngropat de vii zeci de muncitori. Sunt cel puţin cinci morţi

Cinci persoane au decedat, iar peste 70 au fost date dispărute după ce o alunecare de teren a îngropat mai mulţi muncitori care lucrau pe un sit minier ilegal de exploatare a aurului din provincia indoneziană Sulawesi Central.

Un număr de 15 mineri au fost salvaţi după această alunecare de teren care a avut loc miercuri seară în districtul Parigi Moutong, a precizat Haris Supriadi, şeful agenţiei locale de căutare şi salvare.

Persoanele dispărute au fost căutate cu ajutorul a două excavatoare mecanice, a spus acesta, citat de presa indoneziană.

În siturile miniere artizanale din Indonezia se produc frecvent accidente mortale. Peste 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în dezastre similare anul acesta.

Folosirea extinsă a mercurului în cazul mineritului la scară redusă provoacă totodată diverse probleme de sănătate, au precizat experţii.

Totodată, aceasta este a doua alunecare de proporţii din Indonezia, după ce la mijlocul lui ianuarie, din cauza ploilor abundente, o alunecare a provocat moartea a 11 persoane şi a dus la dispariţia a cel puţin 18. Inundaţiile şi alunecările de teren sunt frecvente în Indonezia în timpul sezonului ploios, din octombrie până în martie.

Lasă un răspuns